world culture museum göteborg 2004

world culture museum göteborg

Mødet mellem bjerglandskab og by er temaet for udformningen af landskabet

Type               1 Pris Arkitektkonkurrence 2001

Landskab       Algren & Bruun

Team               Brisac Gonzales UK        

Bygherre        Statens Fastighetsverk Sverige SFV

Areal               ca 9000 m2

Status             Opført 2004

Præmier         Sveriges Utemiljöpris 2005, tildelt Peter Becht

                         Kasper Salin Priset 2004

Ansvar for landskabsdesign og projekt  Peter Becht

ice kube på kanten af klippen

Museet står som en transparente blokke Ice Cube på kanten af den sorte klippe.

Mødet med byens rum præciseres ved at synliggøre den blottede bjergside bag ved museet. Vi fremhæver atmosfæren af tryllebundet sort klippe og store egetræer. Som kontrast dannes en åben og lys platform ved bjergets fod mod byen, for ankomst, events og kulturelle festivaler. Pladsen foran Ice Cube bliver i samme materiale som bygningens indre gulv. På den måde forstærkes indtrykket af at bygningen er en del af pladsen.

Elementer som skærme, terrasser og bænke er udformede som fragmenter af bygningen der landet på stedet.

Designen er med en høj kvalitet og udtrykker samspillet mellem del og helhed

Hvis du vil vide mere ...kontakt os    →

becht  aps

Frederik VI Alle 9,  2000 Frederiksberg,  Danmark
CVR  DK 35 39 04 99

© becht aps